Dr. Hauschka

Onze huid heeft haar eigen ritmes: zo worden bijvoorbeeld in 28 dagen alle cellen van de bovenste huidlaag vernieuwd. Ook gedraagt de huid zich overdag anders dan ’s nachts. De cosmetica van Dr. Hauschka ondersteunt deze ritmes en stabiliseert de eigen activiteit van de huid.

Dr. Hauschka behandeling

Bij de Dr. Hauschka behandelingen wordt de doorstroming van het gehele lichaam bevorderd. De huid krijgt tijdens de behandeling een herstellende impuls. De Dr. Hauschka behandeling geeft het lichaam een ritmische impuls van top tot teen. Het resultaat? Balans en vitaliteit!
De klassieke Dr. Hauschka behandeling begint met een voetenbad. De stress van de dag lost op in warmte en omhulling. Ook een massage hoort thuis in de dr. Hauschka behandeling. Natuurlijk maken ook het reinigen en het verzorgen van de huid deel uit van de behandeling, evenals een uitvoerig huidverzorgingsadvies.

De bijzonderheden van Dr.Hauschka Cosmetica

Natuurlijke ingrediënten, geselecteerde heilzame planten, een uniek behandelconcept en één kerngedachte als basis voor de cosmetica en het verzorgingsconcept. De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen. Dat is het unieke van Dr.Hauschka Cosmetica.

De huid kan door het milieu, de zon of andere factoren beschadigen. Dr.Hauschka Cosmetica zorgt ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen en versterkt de gezonde eigen processen en ritmes van de huid. Daarnaast beschermt Dr.Hauschka Cosmetica de huid tegen invloeden van buitenaf.

In de eigen biologische-dynamische tuin kweken de tuinlieden vele heilzame planten. Bestandsdelen van Dr.Hauschka Cosmetica die bepalend zijn voor de unieke kwaliteit zijn hoogwaardige plantaardige oliën als amandelolie en jojobaolie, natuurlijke wassen als bijenwas, candelillawas en rozenbloesemwas. Verder worden er huidverzorgende planten gebruikt zoals: Wondklaver, Oost-Indische kers en Madeliefjes en natuurlijke etherische oliën als lavendelolie, rozenolie en citroenolie.

Alle producten van Dr.Hauschka Cosmetica dragen het internationale keurmerk “Gecontroleerde Natuurcosmetica” van de BDIH.

Respect voor mens en natuur
De producten van Dr. Hauschka worden ontwikkeld met respect voor de mens en de natuur. Het is dan ook ondenkbaar dat voor deze producten dierproeven worden uitgevoerd. De grondstoffen komen van planten die volgens de biologische dynamische landbouw geteeld worden en zij bevatten hierdoor zeer hoogwaardige en werkzame ingrediënten. Voor meer informatie over dit merk kunt u terecht op de website van Dr. Hauschka.

Lees hier meer over mijn achtergrond als Dr. Hauschka therapeut.