Permanente make up

‘Je mag het karakter van het gezicht nooit veranderen met permanente make up’

Wanneer je aan huidverzorging denkt, denk je al gauw aan een schoonheidsspecialiste. De vrouw die je huid en daarmee ook jou even lekker in de watten legt. Tegenwoordig is het begrip schoonheid echter veel meer omvattend dan alleen het uiterlijk, ook je innerlijke schoonheid telt en dat kan alleen naar buiten komen als je je lekker in je vel voelt. Daar gaat het juist om, je lekker in je vel voelen en die kleine onvolmaaktheden, die iedereen wel heeft, accepteren. Of je doet iets aan die kleine onvolmaaktheden door, bijvoorbeeld, permanente make up.

Eyliners, lipliners of wenkbrauwen
Bij permanente make up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ’s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind, en zelfs als u tijdens een hartelijke lachbui of een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet uit.            ’s Morgens, ‘s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling.

Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken uw gezicht sprekend.

Nouveau Contour
Ik besefte wat permanente make up voor mensen kan betekenen en volgde de opleiding bij Nouveau Contour, het toonaangevende premium merk op het gebied van permanente make up, waarmee wereldwijd de allerbeste permanent make up specialisten werken. De reden waarom mensen kiezen voor permanente make up loopt nogal uiteen. Ik verdeel het zelf altijd in twee groepen. De esthetische pigmentatie en medische pigmentatie. Over esthetische pigmentatie spreken we als het gaat over het opnieuw stileren van dunne of afwezige wenkbrauwen, de oogopslag mooier maken door het zetten van eyeliners of de mondcontour verbeteren door een subtiele lipliner. Medische pigmentatie heeft daarentegen vaak, zoals het woord het al zegt, een medische oorzaak. Het kan daarbij net zo goed gaan om wenkbrauwen of eyeliners bij een alopecia patiënt die geen haargroei meer heeft, maar ook over het aanbrengen van een nieuwe tepelhof bij een borstreconstructie of het camoufleren van bijvoorbeeld littekens of een hazenlip. Hierbij speelt de permanente make-up specialist dus een cruciale rol bij de finishing touch van het werk van de chirurg.

Voorbeelden

Permanente make up wenkbrauwen

Permanente make up lippen ogen wenkbrauwen
Permanente make up wenkbrauwenVoor meer foto’s kunt u op mijn Facebook pagina kijken

 

Kans dat het fout gaat is nihil
De grootste angst van klanten blijft toch altijd nog dat men bang is dat het mis gaat. Dat risico is nagenoeg nihil, immers de wenkbrauwen of lipliner worden bijvoorbeeld altijd eerst voorgetekend en als de klant tevreden is over het getekende resultaat, dan wordt pas begonnen met de permanente make up. Heel belangrijk hierbij is, dat je het karakter van het gezicht nooit mag veranderen. Bij de eyeliner volgen we gewoon de natuurlijke wimperlijn, dus daar hoef je dan ook niet voor te tekenen”. Over het algemeen blijft permanente make up ongeveer 5 jaar zitten. De intensiteit van uw permanente make up vervaagt in de loop der tijd. Dit is echter volkomen afhankelijk van de persoon en de omstandigheden. het heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht.

Kiezen
Het kiezen van de juiste kleur voor de permanente make up gebeurt altijd in overleg met de klant. Voor alle behandelingen is er een ruime keuze aan kleuren en mocht de gewenste kleur er niet tussen zitten, dan kan altijd een speciale kleur op maat gemengd worden. Bovendien is het belangrijkste uitgangspunt dat de permanente make up vooral natuurlijk moet zijn. Zo worden heel donkere wenkbrauwen of sterk contrasterende lipliners vrijwel nooit meer gezet. Tegenwoordig gaat het veel meer om de subtiele verbeteringen en accenten met een bijzonder natuurlijke uitstraling.

Een permanente make up behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, het zetten van de permanente make up en afhandeling. In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn, zal ik een overzicht voor u samenstellen met de richtlijnen voor de nazorg en neem voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door.

Bij permanente make up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Ik werk met een pigmentatie apparaat waarin de de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van PMU zijn verwerkt. Het apparaat is computergestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en er optimaal resultaat  gegarandeerd wordt. Bij elke klant wordt een nieuwe steriele naald gebruikt.

Wenkbrauwen
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met PMU volledig gecorrigeerd zodat natuurlijke wenkbrauwen ontstaan zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met PMU worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met PMU wordt uw gezicht weer helemaal compleet.

Ogen
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met PMU kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aanzicht.

Lippen
Bij de lipcontouren kan met PMU een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van de lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van PMU. Bij de lippen kunt u niet allen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft.

Veilig
De behandeling is volkomen veilig. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door het Ministerie van Volksgezondheid ingevoerd is. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele materialen, welke na de behandeling worden vernietigd. De salon wordt regelmatig gecontroleerd en is gekeurd door de GGD.

Wilt u op elk moment van de dag een perfect verzorgd uiterlijk, zonder u zorgen te maken of uw make-up uitgelopen is, neem dan contact op info@puurenmooi.nl . Wij geven u graag meer uitleg over de behandeling en de mogelijkheden.

Laat geen permanente make up aanbrengen:

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs
 • als je zwanger bent vanwege de verhoogde gevoeligheid voor infecties.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • chronische huidziekte
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Belangrijk voor het zetten van de PMU

 • Neem liever geen bloedverdunners 24 uur voor de behandeling. Let op! alleen in overleg met uw arts tijdelijk stoppen!
 • 24 uur voor de PMU behandeling geen alcohol, vitamine E of vitamine preparaten met vitamine E, aspirine (paracetamol mag wel) of andere bloedverdunnende middelen innemen.
 • Heeft u het afgelopen half jaar een hormoonzalf gebruikt op de te behandelende plek kunt u geen PMU laten zetten.
 • Kleine moedervlekjes graag minimaal 3 weken van te voren laten verwijderen en anders van te voren eerst even overleggen met de behandelaar.
 • Heeft u vaker last van een herpes neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Komt u op de fiets draag dan een bril voor de terugweg zodat er geen stof in de ogen komt.
 • Draag geen make-up op de te behandelen plaats als u komt voor uw afspraak.
 • Zwangere vrouwen wordt afgeraden om permanente make-up te laten zetten in verband met verhoogde gevoeligheid voor infecties.
 • Bij PUUR & MOOI worden enkel personen van 18 jaar of ouder behandeld.
 • De behandeling kan gevoelig zijn. U kunt zelf een half uur voor de behandeling 2 paracetamol innemen en Emla zalf op de te behandelen huid aanbrengen. Beide zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

Nazorg PMU
De genezingstijd van een cosmetische tatoeage of permanente make up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week. Je mag met een permanente make-up wel douchen.

Behandel de PMU de eerste week als volgt:

 • Breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende genezing
 • Dep de permanente make-up na het wassen met een schone handdoek droog
 • Smeer de behandelde huid in met een zalf die je van de behandelaar hebt gekregen
 • Raak de PMU zo min mogelijk aan (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt)
 • Krab niet aan de behandelde huid
 • Bedek de PMU niet met strakke of bevuilde kleding
 • Dek de behandelde huid niet af met pleisters of verband
 • Vermijdt (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden
 • Stel de behandelde huid niet bloot aan zonlicht of de zonnebank
 • Bedek de PMU tijdens het douchen dik met nabehandel crème
 • De behandelde huid blijft ook de eerste periode na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand.
 • Neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of pijn.

Wilt u op elk moment van de dag een perfect verzorgd uiterlijk, zonder u zorgen te maken of uw make-up uitgelopen is, neem dan contact op. Wij geven u graag meer uitleg over de behandeling en de mogelijkheden.